Mijn onderzoek, liefde voor taal en belangstelling om te delen, hebben geleid tot diverse publicaties.

Voor een goede zaak

Voor een goede zaak is het eerste Nederlandstalige boek dat sociaal ondernemen bespreekt in de volle breedte: de Nederlandse maatschappelijke context, internationale ontwikkelingen, de bedrijfsvoering (management, marketing, financiering en impactmeting), een typologie en de overvloed aan resources waaruit ondernemingen kunnen putten. Theorie en praktijk worden samenhangend besproken en geïllustreerd met veel inspirerende voorbeelden. Het boek sluit aan bij thema’s als business innovatie, sociale innovatie en nieuwe vormen van ondernemerschap.

Klik om naar de site van de uitgever te gaan.

Wij houden de hoogste tijd hoog

Voorbeeld van een gelegenheidsboek. Een rijk uitgevoerd verslag van een restauratieproces met veel foto’s, tekeningen en interviews. Motto van de restauratie: ‘Wij houden de hoogste tijd hoog’.

Klik om een lage-resolutie PDF te downloaden.

Het draait niet om ons

Boek over maatschappelijke vernieuwers, in verhalen en verbeelding.
Bij maatschappelijke vernieuwing denken we vlug aan hemelbestormende activiteiten en innovatieve projecten. In dit boek beginnen we ergens anders: bij taal en beeld. Wij koppelen vernieuwing aan woorden, betekenissen, beelden en verbeelding. Aan de hand van negen portretten van maatschappelijke vernieuwers kijken we hoe zij taal en beeld inzetten om een vernieuwing vorm te geven en daarbij anderen te betrekken. Wij focussen op drie thema’s die best aan wat vernieuwing toe zijn: voedsel, geld en zorg. In het boek komen de vernieuwers zelf uitgebreid aan het woord en worden ze verbeeld in markante portretten.
Uitgave in eigen beheer. Het boek is gedrukt in full-colour, liggend A4 formaat.

Klik om het boek te bestellen | online in te zien.

           

Duurzame ambities

Bedrijfsportretten van Zeeuwse ondernemers met duurzame ambities. Geproduceerd in opdracht van Provincie Zeeland. Klik om enkele voorbeelden te downloaden.

Cradle to cradle

Voorbeeld van een brochure die is gebruikt als lesmateriaal en promotiemateriaal. Info over ‘cradle to cradle’ en de circulaire economie afgewisseld met portretten vanuit overheid, onderwijs en ondernemers.

Klik om een lage-resolutie PDF te downloaden.

Vakwerk Meesterwerk

Voorbeeld van lesmateriaal voor het project ‘Van Vakwerk tot Meesterwerk’. Dit project voor de hoogste klassen van de basisschool wordt al meer dan 10 jaar met veel enthousiasme uitgevoerd. In 2012 produceerde ik een nieuwe versie helemaal gefocust op duurzaam ondernemen.

Klik om een lage-resolutie PDF van het leerlingenboek te downloaden.